fbpx

Nekada nam je život samo previše. Nekada nas stiska u grudima i stomaku iako je sve spolja gledano ok. Borimo se, zanemarujemo, potiskujemo, govorimo sebi da to nije ništa, trebamo biti jaki. Pogotovo, mi balkanski narodi koji u čini mi se u genetskom kodu imamo zapisanu zapovest „Budi jak“ i da smo ponosni na to kolike muke i koliko dugo možemo da istrpimo. Ok, istrpimo, ne plačemo, ne pričamo o osećanjima, nedoumicama, bolovima i onda krene da nas boli glava, imamo problem sa štitnom žlezdom, dijabetesom ili srcem, jer sve to mora negde da ode.

Psihoterapeut služi da nam pomogne da osvestimo svoje potrebe i da sebi damo dozvolu da ih osetimo. Terapeut je podrška u novom sagledavanju sveta oko nas i osvešćivanja iracionalnih uverenja kao i postupke koji ta iracionalna uverenja održavaju. Psiholog ili psihoterapuet nije prijatelj, majka, kolega ili sestra, već stručnjak koji je tokom dugogodišnje edukacije i svoje psihoterapije prošao proces osvešćivanja i svojih iracionalnih uverenja i zato ni na jedan način ne može uticati na klijenta. Psihoterapija donosi samo dobro, ona je usmerena isključivo na dobrobit i blagostanje čoveka. Usmerena na negu povređenog unutrašnjeg deteta i njegovu integraciju u celokupnu ličnost.

Ne postoji bolji način za ulaganje i negu sebe, od nege svog mentalnog zdravlja i prevencije dalje patnje. Život je lep, iako sa preprekama, ali lep. Ono što je zajedničko svim osobama koje su imale hrabrosti da se obrate stručnjaku je da žive život ispunjen kvalitetnim doživljajima i da brže i funkcionalnije prevazilaze sve privatne i poslovne teškoće.

Ukoliko želite da Vam pomognem na Vašem putu promene, možete me kontaktirati.